Even voorstellen

FransZegelBouw Chris

Chris Simons

Eigenaar

Chris (1989) staat aan het roer bij Frans Zegel Bouw. Hij kwam in 2007 in dienst bij de bouwonderneming en trad in 2016 toe tot de bedrijfsleiding. Per 1 januari 2021 nam hij het bouwbedrijf over van oprichter Siep Schellinger. Chris houdt zich bezig met o.a. de klantcontacten, planning, innovaties, inkoop, personele zaken, aansturing en facturatie. Je vindt hem niet alleen op kantoor, maar ook op de bouwplaats. Regelmatig maakt hij een ronde langs alle lopende projecten om feeling te houden met het werk. Chris zet voort waar Frans Zegel Bouw groot mee is geworden: het leveren van goed werk. Kwaliteit staat voorop.

Ons team

Onze medewerkers vormen het hart van ons bedrijf. Gedreven bouwers. Een mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme.
Stuk voor stuk zijn het vakmensen. Ze zijn loyaal en altijd bereid een stap extra te doen.

Gezamenlijk zorgen we ervoor dat we gemaakte afspraken kunnen nakomen en dat we trots kunnen zijn op het resultaat.

Maak kennis met onze bouwers:
Bert Eppink

Bert Eppink (1961)

functie:
metselaar
in dienst sinds 1997
FransZegelBouw WimJan

Wim Jan Bruin (1967)

functie:
calculator/werkvoorbereider
in dienst sinds 2009
Richard Vonk

Richard Vonk (1966)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2010
Marco Brozius

Marco Brozius (1989)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2016
Robbin Oosterhof

Robbin Oosterhof

functie:
timmerman
in dienst sinds 2017
Marcel Witte

Marcel Witte

functie:
calculator/werkvoorbereider bouwkundig tekenaar
in dienst sinds 2017
Cor Rutten

Cor Rutten

functie:
timmerman
in dienst sinds 2020
Roel Wite

Roel Witte

functie:
leerling timmerman
in dienst sinds 2018

Missie

Mooie dingen maken

Bouwbedrijf Frans Zegel heeft een duidelijke missie: mooie dingen maken, waarbij het draait om kwaliteit. Wij gaan niet voor massa en omzet, maar kiezen bewust voor projecten waarin we samen met de opdrachtgever wat moois kunnen neerzetten. Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgevers kunnen wij het gehele bouwproces begeleiden of ondersteuning geven waar dat nodig is. Onze zestien medewerkers zijn goed opgeleide vakmensen met hart voor de zaak. De meesten van hen werken al jaren bij ons bedrijf en zijn loyaal en toegewijd. Onderdeel van onze missie is daarom ook om ervoor te zorgen dat zij aan het werk kunnen blijven. Nu en in de toekomst.


Bedrijfsfilosofie

Vertrouwen als fundament

Het fundament van ons bedrijf is vertrouwen: onze opdrachtgevers moeten er op kunnen vertrouwen dat zij krijgen wat is afgesproken. Ook voor onze leveranciers, onderaannemers en bouwpartners willen wij een betrouwbare partner zijn. Daarom is ons motto: afspraak is afspraak. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze opdrachtgevers tevreden zijn en dat de samenwerking met klanten en leveranciers prettig verloopt. We gaan voor hoogwaardige kwaliteit tegen de beste prijs.


Bedrijfshistorie

Modern bouwbedrijf met blik voorwaarts

Regeren is vooruitzien. Anticiperen op wat er gaat komen, zodat je de plank niet misslaat. Dat zit ingebakken in het dna van Frans Zegel Bouw. Het aannemersbedrijf werd opgericht in 1983 door Siep Schellinger, telg uit een ondernemende Texelse familie, met meerdere winkels en bedrijven. Siep begon met het maken van kozijnen en trappen en deed eerst vooral renovatiewerkzaamheden. Het bouwbedrijf groeide in korte tijd flink en al snel deed Frans Zegel Bouw ook nieuwbouwprojecten.

Modern bouwbedrijf met blik voorwaarts

In 1995 werd het oude bedrijfspand aan de Heemskerckstraat in Oudeschild fors uitgebreid met kantoorruimtes en een kantine. Er werkten inmiddels vijftien medewerkers. Bij nogal wat renovaties, nieuw- of verbouwprojecten op Texel kwam je de busjes en vakmensen van Frans Zegel Bouw tegen. Siep voorzag dat het bedrijf op de huidige locatie niet zou kunnen doorgroeien. Er werd grond aangekocht op het bedrijventerrein, aan de rand van Den Burg. Op de Krukas werd het nieuwe bedrijfspand gebouwd. En al tijdens de bouw werd ook de naastgelegen grond aangekocht.

Bedrijfsopvolging

Vanuit zijn familie had Siep geen bedrijfsopvolger. In 2014 polste hij de eventuele interesse voor overname bij Chris Simons. Deze geboren en getogen Texelaar kwam in 2007 al tijdens zijn opleiding tot allround timmerman bij Frans Zegel Bouw voor stage. ‘Al direct hadden Siep en ik een goede klik en zaten we op dezelfde lijn wat betreft werkwijze en het leveren van kwaliteit.’ Ondanks zijn jeugdige leeftijd had Chris al de stille wens om ooit een eigen bouwbedrijf te starten. ‘Dit was een once in a lifetime kans’, ik was meteen enthousiast’, vertelt hij. ‘Door in 2016 in te stappen in de directie, kreeg ik de kans om verder te groeien tot het moment dat Siep eruit zou stappen.’

Kwaliteit voorop

Chris zet in meerdere opzichten het bedrijf op dezelfde voet voort. ‘Kwaliteit staat voorop en dat blijft natuurlijk zo. Wat goed is, moet je niet veranderen en dat ga ik ook niet doen. Verder blijven we natuurlijk vooruitkijken en inspelen op nieuwe ontwikkelingen.’

Franszegel Pand 2002
Franszegel Pand 1994
Franszegel Pand 1987
Frans Zegel
Franszegel Markt

Keurmerken

Keurmerk

Frans Zegel Bouw is een erkend bouwbedrijf. Wij zijn aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisatie van de bouw en lid van het keurmerk BouwGarant. Dat biedt u als opdrachtgever desgewenst extra zekerheden.


Erkend leerbedrijf

Wij leiden vakmensen op

Onze medewerkers zijn stuk voor stuk vakmensen. Goed opgeleid en met veel kennis en ervaring. Ook in de toekomst willen wij graag blijven werken met vakmensen die over de juiste vaardigheden beschikken. Daarom investeren wij graag in de toekomst en in onze toekomstige medewerkers.

Frans Zegel Bouw is erkend leerbedrijf. Wij leiden jongens en meiden uit de sectie hout op tot zelfstandige professionals met vakkennis en liefde voor het timmerambt. De leerlingen die wij opleiden, krijgen een praktijkopleider toegewezen die hen de fijne kneepjes van het vak leert.

Wil jij verder in het hout en ben je op zoek naar een leerbedrijf? Neem dan contact met ons op.